Baranya Megyei Fejlesztési Ügynökség

Kincses Baranya Fesztivál

5 000 000 Ft Baranya Megyei Önkormányzat

Kincses Baranya Fesztivál


A fesztivál első ízben 2016. május 28-29-én került megrendezésre Orfűn. A fesztivál központja a Pécsi-tó déli medencéjében található Éden sziget volt.

A rendezvény 2 napja alatt összesen 30 program valósult meg, valamint 300 fellépő lépett színpadra. A programokat gasztronómiai bemutatók színesítették. Lovagi játékok, termelői piac várta a felnőtteket, pecsétgyűjtés, rajzverseny, állatsimogató és számos gyermekprogram gondoskodott a kicsik szórakoztatásáról.

A két nap alatt a látogatószám kb. 5000 fő volt, így a fesztivál még az előzetes várakozásokat is jelentősen túlszárnyalva, elsöprő sikerrel zárult. A sikeres megvalósításhoz a körültekintő helyszínválasztás és az illetékes önkormányzat fogadókészsége is jelentősen hozzájárult.

A Kincses Baranya Fesztivál 2017-ben háromnaposra bővült, 2017. június 3-5. között került megrendezésre. Színvonalas előadásokkal, gyermekműsorokkal, gasztrobemutatókkal vártuk vendégeinket. A teljesség igénye nélkül: Szélkiáltó Együttes, Zengő Együttes, Voisingers, Vivát Bacchus, Mecsek táncegyüttes, PTE Brass Band.  

A fesztivál elsődlegesen a Baranya Megyei Értéktárban nyilvántartott értékek népszerűsítését, megismertetését szolgálja, egyéb közönségcsalogató és kiegészítő rendezvények kíséretében.

A Kincses Baranya Fesztivál hosszú távon olyan kiemelkedő kulturális eseménnyé kíván válni, mely nem csak színvonalas kikapcsolódási lehetőséget nyújt, hanem a rendkívül sűrű településhálózattal, gazdag történelmi és kulturális hagyományokkal rendelkező Baranya megye megismertetését is szolgálja.


Vissza


További projektjeink

SHARE Interreg Europe

Projekt megvalósításának összege:

372 000 000 Ft Európai Unió PGI02325

Ős-Dráva Program

Projekt megvalósításának összege:

0 Ft Európai Unió Ős-Dráva Program

Interreg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2014-2020

Projekt megvalósításának összege:

3 875 000 000 Ft Európai Unió Interreg V-A B Light