Baranya Megyei Fejlesztési Ügynökség

„Kerékpáron az Ormánságtól a Mecsekig”

592 680 438 Ft Európai Unió

TOP-1.2.1- 15-BA1- 2016-00007


A projekt célja, hogy turisztikai kerékpárút létesüljön Baranya megye frekventált üdülőövezete, a Nyugat Mecsek térség és a gazdag kulturális és építészeti értékekkel rendelkező Ormánság között. A helyi és térségi jelentőségű turisztikai vonzerőkre építetett kerékpáros turizmusfejlesztés növeli a térségek idegenforgalmát. Az idegenforgalomra gyakorolt kedvező hatása következtében élénkíti a helyi gazdaságot és kedvező hatással van a foglalkoztatásra.

A megvalósítandó kerékpárút egyben a nemzetközi EuroVelo 13 kerékpárút ráhordó útvonalaként is működik.

Elektromos rásegítéssel felszerelt kerékpárok beszerzésére kerül sor, melyek Sikondán és Orfűn telepítendő elektromos kerékpárkölcsönzőkben lesznek elhelyezve.

Hat helyszínen kerékpáros pihenőhely létesül, hét helyszínen kerékpártámaszok kerülnek elhelyezésre.

A fejlesztéshez kapcsolódóan marketing tevékenység valósul meg, melynek célja a turisztikai kerékpárút megismertetése a célcsoportok számára, a helyi és térségi turisztika vonzerőkkel együtt. A kerékpárút bevezetését kampányrendezvények, promóciós eszközök, élénk média megjelenés, informatikai úton nyújtott szolgáltatások útján kívánjuk elérni.

A kerékpárút mentén információs táblák segítik a kerékpárosok tájékozódását, a tervek szerint szervizcsomagok és szervízszolgáltatást nyújtó szakszolgálat fog működni.

A TOP-1.2.1- 15-BA1- 2016-00007 azonosítószámmal nyilvántartott támogatási kérelmét a Magyar Államkincstár Baranya Megyei Igazgatóság vezetője 592 680 438 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte meg 2017. május 29-én.


Vissza


További projektjeink

SHARE Interreg Europe

Projekt megvalósításának összege:

372 000 000 Ft Európai Unió PGI02325

Ős-Dráva Program

Projekt megvalósításának összege:

0 Ft Európai Unió Ős-Dráva Program

Kincses Baranya Fesztivál

Projekt megvalósításának összege:

5 000 000 Ft Baranya Megyei Önkormányzat Kincses Baranya Fesztivál