Baranya Megyei Fejlesztési Ügynökség

Megjelentünk a Kincses Baranya fesztiválon

A helyi termékek és a környezetbarát közlekedés népszerűsítését célzó szemléletformálás a Kincses Baranya fesztiválon

A Baranya Megyei Önkormányzat az elmúlt két évben a Baranya Megyei Értéktár keretein belül sokat dolgozott azon, hogy összegyűjtse a megye kulturális, történelmi, gasztronómiai értékeit.  Ezen értékek, valamint a gazdag történelmi és kulturális hagyományokkal rendelkező Baranya megye megismertetését szolgálta a 2017-ben második alkalommal megszervezett Kincses Baranya Fesztivál.  

A Baranya Megyei Értéktárban szereplő értékek felvonultatása mellett a Baranya Megyei Önkormányzat a fiatalok, idősek, családok számára szervezett kulturális, gasztronómiai rendezvényen helyi értékeket, helyi termékeket és helyi programokat ismerhettek meg az érdeklődők.  A 3 napos fesztiválon közel 30 produkciót mutattak be több mint 300 fellépővel, amelyeken hozzávetőleg 4000 látogató vett részt. A fesztiválon a projekt két szemléletformáló akciója is megjelent: a helyi termelők népszerűsítése és összegyűjtése, valamint a környezetbarát közlekedés népszerűsítése.

A helyi termelőkkel kapcsolatos akció keretében a fesztiválra látogatókat kérdőív formájában kérdeztük meg, hogy hogyan viszonyulnak a helyi termékekhez és mennyire tájékozottak arról, hogy hol lehet beszerezni azokat. A helyi termelők összegyűjtésére vonatkozóan, a fesztiválon megjelenő helyi termelőket megkérdeztük, hogy szeretnék-e szélesebb körben értékesíteni termékeiket és élnének-e a Fenntartható Baranya honlapján való megjelenéssel.

A környezetbarát közlekedés szemléletformáló akció keretében a fesztivál helyszínére elektromos biciklik és autók kerültek kiállításra, mely járműveket a résztvevők ki is próbálhattak. Nagy népszerűségnek örvendtek az elektromos kerékpárok, melynek hálózata Baranya megye déli részén kiépítésre került és bárki számára bérelhetővé vált. Az elektromos autók esetében az autókat biztosító vállalkozás munkatársához lehetett fordulni információért azok működéséről, valamint tesztvezetés során ki is próbálhatták a fesztiválozók az egyre jobban elterjedt elektromotoros járműveket.
További hírek