Baranya Megyei Fejlesztési Ügynökség

„A SmartLab koncepcióhoz illeszkedő univerzális nagynyomású permeater kifejlesztése”.

Blight keretében valósul meg a "SmartLab" fejlesztés

Projekt rövid leírása:

A közösen kifejlesztett szolgáltatás egy egyedi, magas nyomáson működő, szállítható és teljesen automatizált áteresztőképesség-mérő rendszeren alapuló (nyomáslecsengés elvén működő permeaméter) mérési szolgáltatás nyújtása lesz.

A permeabilitás (áteresztőképesség) az adott kőzet egyik legfontosabb kőzetfizikai paramétere, mely tükrözi, hogy az anyag mennyire képes átereszteni folyadékokat vagy a gázokat. A rezervoár körülmények között mért permeabilitás alapvető információ a konvencionális és nem konvencionális szénhidrogén-kutatásban, a geotermikus kutatások során, vízkutatás esetén és a nagy aktivitású radioaktív hulladékok földtani környezetben történő elhelyezését célzó kutatásokban, illetve használható az építőiparban és más területeken adott nyomáson és hőmérsékleten való áteresztőképesség tesztelésre.

Ennek az új rendszernek a márkaneve: SmartLab koncepció. A SmartLab koncepció különféle mérési egységeket foglal magában: permeameter, akusztikus mérőegység (SRL-A1000), elektromos-impedancia tomográf, hővezetőképesség-mérő, porozitásmérő.

Jelen projekt célja a SmartLab kritikus elemének, az univerzális magasnyomású permeameternek (SRL-P1000) a közös kifejlesztése.




További hírek