Baranya Megyei Fejlesztési Ügynökség

A BLight program is bemutatkozott a „Baranya Üzleti Fórumon”

A BLight program is bemutatkozott a „Baranya Üzleti Fórumon”

A Baranya Megyei Fejlesztési Ügynökség is részt vett azon az üzleti fórumon, amire 2019. február 20-án került sor a Baranya Megyei Önkormányzat Dísztermében.

A rendezvény a Baranya megyében, ill. a dél-dunántúli régióban a horvátországi és bosznia-hercegovinai üzleti lehetőségek iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt kapcsolatteremtési lehetőséget.

A rendezvényen ügynökségünknek lehetősége nyílt arra, hogy bemutassa a 2017. év eleje óta futó, stratégiai jelentőségű BLight projektjét, illetve konzultációs lehetőséget biztosítson az üzleti fórumon jelenlévő vállalkozásoknak.

A Magyarország-Horvátország Interreg V-A program keretében megvalósuló ún. B-Light projekt a kis- és közepes vállalkozások határon átnyúló együttműködését támogatja. A projekt harmadik pályázati felhívását a vezető kedvezményezett, a zágrábi HAMAG Bicro, 2019 márciusában nyitja meg, előre láthatólag május közepéig lehet pályázni.

A korábbi pályázati felhívásokat rendkívüli érdeklődés övezte, köszönhetően a 75%-os támogatási intenzitásnak. A pályázat lényege, hogy a megvalósítási területéről (azaz a horvát-magyar határ menti megyék területéről) horvát-magyar kis és közepes vállalkozások közösen nyújtsák be pályázati koncepcióikat, amelyek az üzleti élet majdnem minden területéről érkezhetnek. Fontos kritérium a pályázás során, hogy innovatív, újszerű megközelítést is tartalmazzon, hozzáadott értéket is képviseljen a benyújtott koncepció. A pályázati koncepciókat angol nyelven kell benyújtani, erre az érdeklődő vállalkozóknak mindenképpen fel kell készülniük.

A pályázati koncepciók kidolgozásában a Baranya Megyei Fejlesztési Ügynökség munkatársai támogatják a vállalkozókat. Tanácsadóinkat a www.bmfu.hu webcímen feltűntetett elérhetőségeken kereshetik.




További hírek